تاثیر BYOD بر روی دیتا سنتر

مطالب زیادی در خصوص تاثیر BYOD بر روی بخش IT نوشته شده است. CIO ها و help deskها باید دیگر این واقعیت را بپذریند. در سمت CIO یک سری کنترل ها باید به سمت کاربر برگردد چرا که آنها دستگاه های شخصی خودشان را به سازمان میاورند. بدیهی است که لازم است CIO یک سری چارچوب و مقررات برای اینگونه استفاده ها تعیین کند. ولی به هر حال BYOD چه شما بخواهید و چه نخواهید پیشروی میکند .
در کل با هر نظم و قانونی که این دستگاه ها قرار گرفته باشند. Help deskها باید برای پشتیبانی سیستمهای متفاوت و متنوع تری نسبت به گذشته آماده باشند. احتمالن زمان آن فرارسیده که دیگر شرکتها کنترل چندانی روی سخت افزار و نرم افزارها نداشته باشند. درعوض، سازمانها به تنظیم یک سری قوانین تازه برای برخی کاربران و کنترل سایر کاربران نیاز دارند که این بدان معنی است که کنترل فقط بر روی یک بخش از امور اجرا میشود.
این مساله فقط به آن معنا نیست که تاثیر BYOD فقط این است که یک سری قوانین توسط CIO نوشته شود و یک سری عملکرد ها در پشتیبانی برای help deskها تغییر کند، بلکه اینها به این معنی است که تغییر بزرگی در دیتا سنتر پیش میاید.
زمانی که سازمان همه ی دستگاه ها را کنترل میکند، نقش دیتا سنتر به طور کلی این خواهد بود که تبدیل میشود به یک مخزن ذخیره فایلها و کاربران فایلهای خود را بر روی دسکتاپ محافظت نشده ی خودشان ذخیره نمیکنند. در عوض اسناد کاربر بر روی فایل سرور در مرکز داده ها ذخیره میشود. علاوه بر این شرکتی که سیستمهایش را کنترل میکند ممکن است به عنوان یک همکار معتمد (تراست شده) توسط مجموعه ی دیگری در نظر گرفته شده باشد. این رابطه ی اعتماد شده ممکن است منجر به بروز یک سری سهل انگاری های فیزیکی و منطقی در ارتباط با کامپیوترها و سرورها شود.
همه ی این موارد باید تغییر کند. در اینجا یک سری موارد آورده شده است که توضیح میدهد چطور مرکز داده میتواند تحت تاثیر BYOD قرار بگیرد:
دیتا سنتر علاوه بر آنکه باید بتواند مخزن ذخیره اسناد کاربران باشد مجبور است یک سری مسئولیت جدید را هم بپذیرد مثلن برای نمونه تامین VDI برای یک کامپیوتر.
سرورها برای پشتیبانی از برنامه های مجازی سازی ، VDI و سایر تکنولوژی های “جایگزینی قطعات سخت افزاری” ممکن است دیتا سنترها را تحت تاثیر خود قرار دهند.
تغییرات جدیدی باید در سیستم امنیتی ایجاد شود. در حال حاضر باید از لحاظ امنیتی این دستگاه ها را در دسته ی سیستمهای مهاجم قرار داد. اگر مکانیزمهای کامل و درستی در سیستم وجود ندارد BYODشما را برای تدوین و اجرا آنها محبور میکند. راجع به این مساله به این شکل فکر کنید: شما سرورهای خودتان را بدون هیچ سیستم امنیتی روی اینترنت قرار نمیدهید. حالا با سیستم BYOD شما در واقع باید درست همان سیستمهای امنیتی را برای شبکه داخلی خودتان اعمال کنید. اگر این کار را تا به حال انجام نداده اید فقط سیستمهایی را در معرض دید کاربران بگذارید که برای انجام وظایف روزانه شان به آنها نیاز دارند.
سیستمهای دسترسی از راه دور باید دقیقن مطابق با نیاز تنظیم شوند.

از دیدگاه های زیادی BYOD میتواند برای سازمان و برای بخش IT خوب باشد. سازمان میتواند به سادگی تکنولوژی های جدید را تجربه کند و اگر این کار به درستی انجام شود میتواند وقت و هزینه های بخش IT در قسمتهای دیگری که نیاز است صرف شود و در این قسمت صرفه جویی شود.
BYOD لزومن بار پشتیبانی را از روی سخت افزار یا سیستم عامل بر میدارد و درواقع فوکوس بیشتر بر روی برنامه محوری است.
چه دوست داشته باشیم و چه دوست نداشته باشیم تمایل به سمت BYOD است. پس بهتر است سیستمها و برنامه ریزیهایتان برای این مساله را زودتر شروع کنید
آیا سازمان شما تحت تاثیر هجوم سیستمهای متفاوت قرار گرفته است؟ به ما بگویید شما چطور با این مساله روبرو شدید؟

منبع:

BYOD’s impact on the data center
By Scott Lowe | November 2, 2011, 6:48 AM PDT
http://m.techrepublic.com/blog/networking/byods-impact-on-the-data-center/4948

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *